top of page

Men-struatie challenge

Na de Men-Struatie challenge begrijpen mannen, vrouwen beter

Waarom deze challenge?

Het menstruatie onderwerp is (helaas) nog altijd een taboe. Bewustzijn en kennis moeten vergroot worden.

Deze menstruatie challenge werkt taboe doorbrekend en geeft meer bewustzijn door de gegeven kennis.

Deze challenge is uitermate geschikt voor koppels. Naast educatie is er ook ruimte voor veel humor en lol!

Boek hier de menstruatie challenge

Tijdens deze challenge krijg je als man één op één alle aandacht om zelf te ervaren wat het is om te menstrueren. Naast de challenge krijg je ook veel informatie van ons. Want wat gebeurt er nu eigenlijk in een vrouwenlichaam? Wat zijn natuurlijk symptomen en wanneer spreken we over klachten? Wat kun jij als man doen om je vrouw te ondersteunen tijdens die zware dagen enz.

 

Je mag alleen komen als man maar je mag ook je supporter(s) meenemen. Of ..... wellicht krijg je dit als cadeau aangeboden van je partner zodat zij kan toekijken hoe jij het als "Men-Struatie Held" er vanaf gaat brengen ;).

 

Deze challenge is dan ook uitermate geschikt voor koppels. Meer begrip begint immers bij meer bewustzijn krijgen op de menstruatiecyclus. 

Voor de dappere held die de challenge heeft volbracht, ligt er nadien een mooi certificaat klaar als aandenken. Nu voor slechts €49,- p.p. * De challenge duurt +/- 30 minuten p.p.  

 

De man die de challenge ondergaat betaald voor de dienst. De supporter(s) kijken gratis mee.

Zijn er meer Men-Struatie helden die de challenge willen aangaan? Vermeld dit in het boekingsformulier en boek voor iedere persoon afzonderlijk een sessie zodat iedereen voldoende tijd krijgt om de challenge aan te gaan. 

 

* Let op! Alleen mannen mogen deze challenge ondergaan en de minimale leeftijd is 16 jaar.

 

Heb je nog vragen? Bel (tel: 085-0431198) of mail  ons (contact@cyclustherapeuten.nl).  Wil je annuleren na de gemaakte boeking omdat het toch niet uitkomt? Geen probleem. Doe dit wel uiterlijk 48 uur voor aanvang van de boeking. Voor de extra administratieve handelingen brengen wij €15,- administratiekosten in rekening.

Voelt het met zo'n apparaat wel als ECHT?

Is deze simulator wel realistisch? Voelt het echt aan alsof je menstrueert? Is dit wat vrouwen ECHT voelen als ze buikkrampen hebben? Dit zijn een paar vragen die we vaak te horen krijgen.

Dus in hoeverre komt de "pijn" die mannen voelen met de simulator overeen met wat vrouwen voelen als zij menstrueren?

Eerst op vrouwen getest

Het eerste proefkonijn was Anke Verhagen. Zij heeft als eerste de simulator uitgetest om te bepalen of het overeenkomt. Na haar hebben inmiddels meer dan 240 andere vrouwen de simulator op hun buik gehad om na te gaan of het echt wel klopt met wat zij maandelijks voelen. Gemiddeld genomen komen ze allemaal rond de stand van "95" uit. Sommige vrouwen scoren nog hoger. Vaak hebben deze vrouwen dan ook echt extreme klachten die voort kunnen komen uit bijvoorbeeld endometriose. Een aandoening die ernstige tot zeer ernstige buikpijn klachten kunnen leiden. Als je als vrouw hier last van hebt dan is het echt nodig om een specialist te raadplegen. Een van onze cyclus therapeuten kan je ondersteuning bieden. Medische ingrepen dienen bij een gynaecoloog gedaan te worden.

In dit filmpje kun je zien dat vrouwen deze challenge ook ondergaan. Tijdens en na de challenge geven zij aan dat het echt voelt alsof ze aan het menstrueren zijn.

 

"De pijn is oprecht vergelijkbaar. Ik moet alleen wennen dat de pijn nu van buitenaf komt i.p.v. binnenuit".

Met dank aan leerlingen van het UCK vooropleiding theater Utrecht.

bottom of page