top of page

Maureen
Osayande

Arnhem

Adres

Contact

Arnhem

Nederland

+31 (0)85 043 11 98

Ik was 11 jaar toen ik begon met menstrueren en had gelijk de pech dat het iedere maand feest was. Nou een feestje kon ik het toen niet noemen. Iedere maand had ik hetzelfde riedeltje: hele erge buikpijn/hoofdpijn, hele heftige bloedingen en op sommige dagen was het zo erg dat ik er gewoon ziek van werd. Ik was er vroeg bij en ook op dat moment de enige in de klas die ongesteld was, dit maakte me op dat moment heel erg onzeker. Naast de onzekerheid ook erg last gehad van acne, dus je wilt advies en maakt een afspraak bij de huisarts. Van de huisarts krijg je de pil voorgeschreven en vanaf die tijd neem je elke dag een pilletje voor z'n 13 jaar lang. Mijn gezicht klaarde op, de pijn was iets minder geworden, je kon bepalen wanneer je wel of niet ongesteld wordt, dit was niet altijd het geval. Maar alles was een beetje beter (denk je), het voelde meer als 'normaal'/leefbaar. 7-8 dagen menstrueren met buikpijn en hoofdpijn, want dit is toch normaal, dit hoort erbij? Totdat je op een punt komt dat je ook nog eens last krijgt van depressieve klachten en je niet meer weet wat je met jezelf aan moet. Op dit moment was ik klaar met de pil, dit was een verademing, er viel een last van mijn schouders, maar de klachten waren nog niet voorbij. Ik kreeg een nieuw woord in mijn woordenboek: PMS, PreMenstrual Syndrome. Een syndroom met meer dan 150 klachten, maar ja, wat moet je nu? Dus je gaat weer langs de huisarts met het probleem en die zegt heel leuk: 'de pil zou de klachten kunnen onderdrukken of er is iemand anders waar je heen kan gaan die je misschien kan helpen'. Dus ik kies voor optie 2, bij haar kreeg ik de uitleg wat PMS was en kon beginnen aan supplementen. In het begin werkte dit even, maar het was niet genoeg. Nu trof ik ook het punt dat ik er echt helemaal klaar mee was, het ging gewoon niet goed met mij. Dus je gaat weer op zoek naar iemand die wel antwoord kan geven.

 

Mijn naam is Maureen Osayande en dit jaar heb ik eindelijk het antwoord gevonden wat er nou aan de hand is met mijn lichaam. Waarom mijn lichaam zo reageert, wat mijn lichaam nodig heeft en wat ik nodig heb om weer in balans te komen. Ook heb ik geleerd wat nu eigenlijk 'normaal' is, zo kom je erachter dat het woord 'menstruatieklachten' eigenlijk niet mag bestaan in je lichaam. Ik kan eindelijk weer ademen en weer leven in plaats van overleven.

 

Dit gevoel van vrijheid is iets wat ik graag wil delen, dus ben jij ook klaar om van jouw overleven te veranderen in leven. Ervoor zorgen dat jij weer de baas bent en niet je menstruatie, alles in balans. Dan nodig ik je graag uit in mijn praktijk, zodat we samen kunnen gaan kijken wat jouw lichaam nodig heeft om weer in balans te komen.

Opleidingen:

  • Allround beauty creative

  • Mbo-schoonheidsspecialist branche opleiding niveau 3

  • MBO gespecialiseerd pedagogische medewerkster niveau 4

  • HBO Vakopleiding De vrouw - de Cyclus

  • HBO vakopleiding Cyclus Therapeut

  • HBO Medische Basis kennis i.o.

Kies wat het beste bij jou past!

1

Basis consult
 

2

Meten = Weten
 

3

Grip op je cyclus challenge

Neem contact op met de therapeut

Bedankt voor de inzending! Ik neem spoedig contact met je op. Groetjes Maureen.

bottom of page